Färg Form Funktion Fantasi

måndag 6 februari 2012

Nysytt

Jag har sytt en hel del senaste veckan. Jobbar ju på att minska mitt tyglager... Än så länge märks ingen direkt skillnad i högarna, men mina alster talar ju sitt tydliga språk!
Napphållare, ca 25 cm långa. Ring av giftfri silikon som sitter fast med tryckknapp, så man kan ta loss den och sätta bandet om ringen i nappen om man har den modellen.
Till salu hos Sally Bazar.

Några mössor blev det också, här en med indianmotiv och orangea moln på insidan. Storlek 48 cm.


Två mössor med små figurer som åker båt och bil, randig velour på insidan i ljusgrönt och korall. Vändbara. En i storlek 42 och en i 48.

 Närbild på tyget.

Alla mössor till salu: 150 kr



Ett par byxor i småblommigt tyg, söta till våren! Storlek 86. 
Till salu: 200 kr


Ett flaggspel blev det också av stuvbitar. 150 cm långt.


Till salu: 150 kr


Jag har ett pågående projekt också, som jag hoppas kunna göra klart under De-staschmånaden! Jag sparar nämligen alla små stuvbitar som blir över när jag syr, och av dem håller jag på att sy ett lapptäcke. Så kan man minnas alla tyger som passerat genom åren, och få ett superfint överkast till barnens sängar. Jag är nog ungefär halvvägs. Som ni ser gör jag "fuskvarianten", eftersom alla bitar är så olika stora blir skarvarna inte helt symmetriska.




4 kommentarer:

 1. Lapptäcket är ju helt underbart! Å vilken smart tanke med att bitarna får vara olika stora, så långt hade jag inte tänkt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det räcker ju att de är lika stora på ena hållet i en rad. Jag gillar när det inte är helt symmetriskt också.

   Radera
 2. Helt underbart lapptäcke! Jag har också en hel hög med små-smuttar som borde bli något... En del av dem är till och med tillklippta i lagom stora bitar, så det ska väl bara vara att sy ihop dem antar jag??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det! Det tar ju lite tid, men man blir så glad av resultatet!

   Radera